Fillers – Restylane

Patiënteninformatie Restylane®

Restylane is een afbreekbare filler (rimpelopvuller) op basis van hyaluronzuur.

Er zijn verschillende soorten hyalurnzuurfiller op de markt. Restylane is echter uniek doordat het de enige filler is met NASHA (Non Animal Stabilized Hyaluronic Acid). NASHA is het eerste stabiele, biologisch afbreekbare hyaluronzuur van niet dierlijke oorsprong en wordt onder zorgvuldig gecontroleerde condities op een gepatenteerde wijze geproduceerd sinds 1995. Belangrijk is dat hierdoor Restylane uitermate veilig is en veel langer een mooi effect geeft dan andere hyaluronzuren. In de USA is Restylane als eerste hyaluronzuur door de Food and Drug Administration goedgekeurd.

In het lichaam komt van nature hyaluronzuur voor o.a. in de huid, waar het verantwoordelijk is voor het vasthouden van water. Het geeft daarmee de huid zijn spankracht. Deze natuurlijke voorraad hyaluronzuur neemt met de jaren af. Behandeling met Restylane herstelt het hyaluronzuur- en vochtgehalte van de huid.

De verschillende soorten Restylane verschillen wat betreft de grootte van de deeltjes (partikels) waaruit de hyaluronzuur-gel is opgebouwd.

Van klein naar groot

● Restylane Vital – geeft verbetering van de huid

● Restylane – voor lijntjes en lipcontouren

● Restylane Perlane – voor grovere lijnen en lipvolume

Zo nodig kan het te behandelen gebied worden verdoofd met een crème of verdovende injecties.

De behandeling met Restylane duurt meestal 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat. De eerste dagen kan de huid wat gezwollen zijn.

Risico’s

Het meest voorkomende risico is de kans op een (kleine) bloeduitstorting door het prikken. Dit wordt gezien bij 50% van de patiënten. Allergieën voor Restylane komen bij minder dan 1:10.000 voor.

Nazorg

Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende een week. Gemiddeld heeft u zes tot twaalf maanden plezier van de behandeling, welke probleemloos kan worden herhaald.

VOOR en NA de behandeling met Restylane

fern pattern result

Esthetisch Centrum Jan van Goyen    Amsterdam    020-644 94 23

Tom van Eijk Kliniek    Laren    035-234 0001

De Clinique    ‘s-Hertogenbosch    073-610 48 28