Curriculum Vitae

Drs. T.G.J.  (Tom) van Eijk is een van de bekendste cosmetisch artsen in Nederland en wereldweid een autoriteit  op het gebied van injectables.

Hij volgde zijn opleiding tot arts aan de Universiteit van Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam, in het Academisch Medisch Centrum. Tijdens zijn studie deed hij onderzoek op de afdeling Experimentele Chirurgie naar de natuurkundige eigenschappen van bio-materialen. Op de afdeling Plastische Chirurgie was hij betrokken bij het onderzoek naar de erfelijkheid van huidaandoeningen.

Veel chirurgische ervaring deed hij op bij de afdeling Cardio-Thoracale (hart-) Chirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Daarna was hij gedurende drie jaar verbonden aan de afdeling Plastische Chirurgie in het Amsterdamse Slotervaart ziekenhuis. In deze periode deed hij veel ervaring op met cosmetische chirurgie en werd zijn interesse in de mogelijkheden van de injectables  zoals Botox en fillers gewekt.

In tien jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld tot internationaal toonaangevend op het gebied van injectables. Hij ontwikkelde voor Restylane de revolutionaire ‘Fern Pattern techniek’ en geeft voor deze en andere innovatieve technieken workshops aan collega artsen over de gehele wereld. Over de technisch-mechanische mogelijkheden hyaluronzuur schreef hij twee wetenschappelijke artikelen (Fern Pattern Technique en Lip Tenting Technique) die verschenen in het tijdschrift  ‘Journal of Drugs in Dermatology’ in New York. 

Sinds de oprichting van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) is Tom van Eijk geaccrediteerd lid en actief als opleider van cosmetisch artsen. 

Een deel van zijn vrije tijd besteed hij aan beeldhouwen.

tom van eijk sculpting