Fern Pattern Technique

 

Verstevigt de huid op een natuurlijke manier.

fern pattern result

De beste injectie techniek bepaalt het resultaat. Bij het toepassen van injectables is het natuurlijk van belang dat het beste middel wordt gebruikt. Dat is vanzelfsprekend. Veel minder bekend is het belang van de juiste injectie-techniek. De manier waarop wordt geïnjecteerd bepaalt namelijk voor een groot deel het cosmetische resultaat. Een voorbeeld van een vernieuwende techniek op het gebied van injectables is de “Fern Pattern Technique”.

Drs. Tom van Eijk ontwikkelde in 2005 de “Fern Pattern” injectietechniek, waarmee het mogelijk werd de huid te verstevigen zonder het gezicht onnatuurlijk op te blazen. Bijkomend voordeel voor de patiënt is dat met minder filler (en dus goedkoper) juist meer en langduriger resultaat wordt behaald. De kunst is om het hyaluronzuur heel precies volgens een bepaald patroon (Fern Pattern of Varenblad-patroon) in de juiste huidlaag te injecteren. Het resultaat is een versteviging van de huid, daar waar deze verzwakt is.

Wereldwijd toegepast. Hij schreef een wetenschappelijk artikel over deze vinding in het gerenommeerde tijdschrift “Journal of Drugs in Dermatology”. Dit artikel was internationaal een doorbraak en zorgde ervoor dat artsen over de hele wereld zich deze techniek eigen maakten en daarmee voorgoed hun manier van injecteren veranderden.

Voor een regelmatige huid. De techniek stelt de arts in staat heel nauwkeurig de stevigheid van de huid te herstellen zodat de natuurlijke vormen van het gezicht weer worden geaccentueerd. Met name de huid die beschadigd is door acne of zonlicht wordt heel effectief regelmatiger en sterker gemaakt.

Collageen aanmaak. Wanneer Restylane in de huid is gespoten zullen de cellen in de huid na verloop van maanden zelf meer collageen gaan produceren. Het patroon van stevigheid wat met de Fern Pattern Technique wordt gecreëerd wordt na verloop van tijd vervangen door een met collageen verrijkte huid. Dit resulteert in een correctie die enkele jaren later nog duidelijk effect heeft.

Behandelregime. Om optimaal gebruik te maken van de huid-stimulerende eigenschappen van de hyaluronzuur zal dokter Tom van Eijk in veel gevallen een behandelregime voorstellen. Dit betekent dat om de paar maanden een behandeling wordt gepland om stapsgewijs naar een natuurlijke en optimaal cosmetische correctie toe te werken. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt zal een touch up niet vaker nodig zijn dan één keer per 12 tot 18 maanden.

Andere technieken die door Tom van Eijk zijn ontwikkeld zijn onder andere de Lip Tenting Technique, welke een mooie regelmatige en natuurlijke lipvergroting geeft, en de Palma Technique, gemaakt om de “vermoeide blik” te behandelen.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen    Amsterdam    020-644 94 23

Tom van Eijk Kliniek    Laren    035-234 0001

De Clinique    ‘s-Hertogenbosch    073-610 48 28