Liquid Facelift

The Liquid Facelift

Het aanbieden van een Liquid Facelift is voor veel klinieken vanzelfsprekend. Met een liquid facelift wordt bedoeld dat er in het gezicht een ‘gelift’ resultaat wordt bereikt met behulp van injecties met fillers. Dus zonder operatie, zonder face-lift. Vanzelfsprekend is het ondergaan van een procedure zonder mes altijd minder angstaanjagend dan een minder intensieve behandeling met injectables. Toch bied ik deze behandeling niet aan. Of noem die in ieder geval niet zo, omdat het technisch nu eenmaal niet mogelijk is een facelift uit te voeren zonder te opereren. En als de vlag de lading niet dekt kan dat leiden tot verkeerde verwachtingen of resultaten die achterblijven bij wat er beloofd wordt. En dat is niet nodig.

Wat gaat er mis met een Liquid Facelift?

Bij een liquid facelift wordt een overschot aan huid behandeld met een relatief grote hoeveelheid onderhuidse fillers. Een onderdeel van het verouderingsproces van het gezicht is het ruimer worden van de huid. Hoe dunner de huid, des te gemakkelijker zal deze groter worden. Dat is bijvoorbeeld de reden dat de meest uitgevoerde chirurgische correctie in het gelaat de bovenooglidcorrectie is.

Ook de kaaklijn en de wangen zullen naar verloop van tijd ruimer worden en iets gaan hangen. Tegelijkertijd neemt bij de meeste mensen het onderhuidse vetweefsel op bepaalde plaatsen in het gezicht juist af. Het opvullen van het onderhuidse weefsel zal de huid weer strak opspannen. Echter, wanneer niet alleen het ‘ontbrekende’ volume wordt hersteld, maar bewust meer volume wordt ingespoten teneinde de huid strakker te krijgen, verandert het gezicht op een onnatuurlijke manier.

Wat is er dan wel mogelijk?

Allereerst is een uitgebreide analyse van het gezicht belangrijk. Het verlies van onderhuids volume moet worden onderscheiden van het verlies van stevigheid van de (leder)huid en het ruimer worden van de oppervlakte van de huid. Dat laatste kan niet worden verholpen met injectables. De eerste twee wel. De stevigheid van de huid wordt hersteld met kleine injecties in de huid (Fern Pattern Technique), het volume met injecties eronder. Het resultaat is spectaculair, maar anders dan wat een facelift zou geven. Voor het optimale effect is het vaak aan te raden de behandeling stapsgewijs op te bouwen.

Om een goede analyse te kunnen maken van uw gezicht is een consult nodig. Dan kan ik een nauwkeurige voorspelling maken van wat haalbaar is (en wat niet) met respect voor het behoud van uw gezicht.