PRP -Platelet Rich Plasma-

Huidverbetering met eigen bloedplaatjes

‘VAMPIRE FACELIFT’

Wilt u geen behandeling met een lichaamsvreemde stof? Maar wilt u wel een verbetering van uw huid? Probeer dan nu de PRP-behandeling. Een behandeling met uw eigen bloed.

Wat is Platelet Rich Plasma?

Het gebruik van de helende kracht van injecties met eigen bloed is al heel oud. Deze techniek is overgewaaid uit de orthopedie en tandheelkunde waarbij de doorbloeding, bijvoorbeeld bij peesletsels, moest worden verbeterd om tot een goede genezing te komen. PRP staat voor Platelet Rich Plasma wat zoveel betekent als plaatjes-rijk plasma. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de behandeling bestaat uit het bloedplaatjes bevattende plasma dat uit uw eigen bloed wordt onttrokken. Dit wordt gedaan door een buisje bloed af te nemen uit uw arm.
Het bloed wordt in een speciale centrifuge geplaatst waarin het plasma met de bloedplaatjes (de PRP) wordt gescheiden van de witte en rode bloedcellen. In dit plasma worden door de bloedplaatjes actieve groeifactoren losgelaten die een helende, stimulerende en verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt door middel van een dunne naald oppervlakkig in de huid geïnjecteerd.

Verstevigend en hydraterend

De groeifactoren in het plasma stimuleren de doorbloeding en de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. U krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van bloed gebruiken sommige klinieken het ook wel de spectaculaire naam ‘vampire facelift’.

Gezicht, hals, decolleté, handen

Deze behandeling kan worden gedaan in het gezicht. Bovendien kan de huid van hals, decolleté en handen van deze ingreep profiteren. Het resultaat is na twee weken al zichtbaar en zal gedurende de daaropvolgende weken nog mooier worden.
Aanvullende therapie voor het verbeteren van de huid kan bestaan uit laser, peelings (0.a. TCA), botox of fillerbehandelingen.

Veilig

De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat u wordt behandeld met lichaamseigen materiaal, is de kans op reacties nihil. Daarnaast vinden veel patiënten het prettig te weten dat er geen vreemde stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar eigen bloed.

Met hyaluronzuur

Voor een versterkt effect van de PRP behandelingen kan er ook voor worden gekozen het eigen bloedplasma samen met hyaluronzuur te laten injecteren. Hyaluronzuur geeft direct een huidverbeterend effect en versterkt de spankracht van de huid nog meer.