Wallen?


Heeft u wallen onder de ogen en ziet u er altijd een beetje vermoeid uit? Vragen mensen u vaak of u moe bent?

Zoekt u een goede veilige oplossing voor het verminderen van wallen, zodat u er beter en frisser uitziet?

Ontstaan van een vermoeide blik.

De huid rondom de ogen is de dunste en kwetsbaarste van het gezicht. Hierdoor verschijnen de eerste rimpeltjes meestal rondom de ogen. Dit is ook het gebied waar wallen of donkere kringen zich langzaam beginnen af te tekenen. Het is voor een leek in het algemeen moeilijk om te beoordelen wat de precieze oorzaak is van wallen.

We weten dat het onderhuids bindweefsel in de loop der jaren verandert en minder stevig wordt. Hierdoor neigen de vetkussentjes die direct rond het oog liggen meer naar voren. Verder onder het oog zit onderhuids vet dat nu juist verdwijnt en zakt. Ook kan de huid daar dunner en transparanter worden waardoor er ook nog een donkere schaduw ontstaat.

Deze drie veranderingen, samen met het ruimer of slapper worden van de huid geven het beeld van de ‘vermoeide blik’.

Donkere kringen wegwerken.

Donkere kringen onder de ogen of diepe traangootjes (‘tear troughs’) geven het gezicht een vermoeide uitstraling. Vaak wordt gedacht dat levensgewoonten een rol spelen bij de ontwikkeling van wallen, maar dit is niet altijd het geval. Wallen zijn immers vaak ook erfelijk bepaald. Hoe kun je wallen verminderen?

Wallen behandelen kan op verschillende manieren. Welke manier het beste is voor u hangt af van uw situatie. Indien wallen zijn ontstaan door het zakken of verdwijnen van het onderhuids vet, dan kan een behandeling met een vulmiddel een oplossing zijn. Indien overtollige huid de boosdoener is, dan is een onderooglidcorrectie noodzakelijk.

Het traangootje opvullen – oplossing voor uw vermoeide blik.

In het normale verouderingsproces wordt de huid onder het oog dunner terwijl het onderhuids vet verdwijnt of zakt. De tekening van de kringen wordt hierdoor sterker en dat accentueert de vermoeide blik. Een behandeling met een natuurlijk vulmiddel kan de tekening van de wallen opheffen.

Het opvullen van wallen is daarom een effectieve manier om de vermoeidheid uit uw gezicht te laten verdwijnen. Door behandeling met hyaluronzuur kan het probleem van een vermoeide uitstraling dus vaak worden opgelost.

Eenvoudige en veilige behandeling tegen wallen.

De behandeling tegen wallen bestaat uit verschillende kleine prikjes. Door de prikjes wordt een filler aangebracht op de plaatsen rondom de ogen waardoor de kringen onder de ogen verminderen. De prikjes zijn nagenoeg pijnloos. Toch kan er ook gekozen worden voor verdoving door middel van een verdovende crème, als u dat zou willen.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten waarna u direct resultaat kunt zien. Echter, na 4-8 weken is het resultaat optimaal en kan het resultaat tot een jaar blijven zitten.

Gratis intake.

Tijdens het eerste consult bespreekt dokter van Eijk met u de beste behandelmethode voor uw situatie. We bepalen of wallen wegwerken met een filler de juiste behandeling is tegen uw kringen. Daarnaast wordt u volledig voorgelicht over de behandelwijze, de hersteltijd, de bijwerkingen en de nazorg.

Plastisch chirurg of cosmetisch arts?

Afhankelijk van de oorzaak van uw probleem zal naar de beste behandeling worden gezocht. Indien met een behandeling met vulmiddel niet het gewenste resultaat kan worden bereikt zal informatie gegeven worden over de mogelijke alternatieve behandelingen zoals een onderooglidcorrectie.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen    Amsterdam    020-644 94 23

Tom van Eijk Kliniek    Laren    035-234 0001

De Clinique    ‘s-Hertogenbosch    073-610 48 28